Wednesday, November 10, 2010

my hope..

I donno y if i making any wish o put sum hope, Insya Allah it'll fulfilled. Allah luv me.. Yesterday 1 of my wishes for this week had fullfilled. Alhamdulillah..But now i really thinking of u, MEGAMIND. Anyway i go, even to toilet i still put my glitter hope to watch it. How i luv damn much to watch it. HERE is the synopsis:

Megamind is the most brilliant super–villain the world has ever known... and the least successful. Over the years, he has tried to conquer Metro City in every imaginable way. Each attempt, a colossal failure thanks to the caped superhero known as “Metro Man,” until the day Megamind actually defeats him in the throes of one of his botched evil plans. Suddenly, the fate of Metro City is threatened when a new villain arrives and chaos runs rampant, leaving everyone to wonder: Can the world’s biggest “mind” actually be the one to save the day? to noe more detail n d ending so jum2 tgk d movie k..









Tuesday, November 2, 2010

my huge gift for my BFF

to my dear BFF..ak br bc r pe hajat mengade2 ko tu..mmg xreti b'syukurnye manusia..hoho.. demanding!! tp yg ke10 tu ak lyke. ari tu mmg xde mood nk g kua jln2..hatiku bkn d hatiku.. ayat ntah ape2 ntah..ak dh beli gift tuk ur bezday tmrw..awl2 g dh ak belikn..nak kate besar mcm gitar xla, nk kate mahal mcm lappy pon xde gak..tp blh la klo ko gadai beli umh banglo 1 cukup tu. next week la ek kite g kua 2 2 ..amik gmbr..possing sne sni..mggu ni emosi kureng stabil d situ.. dh t'lanjur ckp sal bezday ni...so ak nk wish la wpon b;m 24 jm agi nk 3/11/2010..
DALILA ATIQAH BT RUSMAN NOR................................HAPPY BIRTHDAY...!!!
Semoga ko dh beli cream2 anti-aging mcm ak.. moge dpt bf yg kaya wpon xensem.. amik la kiss dr ak ni...muaaaahhh..x expired kiss ak..daa~~

Sunday, October 31, 2010

akhiri suatu penyeksaan

waahh..rs mcm 1sem ni lgsg ak xbk blog..hoho..mgkn terlalu bz dgn menguruskn bisnes yg sdg b'kembang. mmg mggu lps ak terseksa dek kerna perasaan ini yg mau mau dan mau kamu. Akhirnye br td shj penyeksaan itu tlah disembuhkn..sukenye ak yg amt teramat. Mggu lps ak idam sayur bayam, kat kafe xjual pon. Klo jual pon tp xsedap. Tp td kwnku main masak2 n slh satu menunye ade bayam..yeaahhh..suke22..thanx to disa n yat..termakbul doaku utk mkn bayam. hahahaha..mgkn bg org len de pe la dgn bayam, hanye peminat sayuran sptku je yg tau perasaan ini. penyeksaan ke2 mengidam icecream cornetto dr mggu lps..waaa lg suke ble dpt td.. smuanye dgn 1hari..berbaloi tggu 1 mggu, ari ni smua dpt. trime kasih setinggi gunung kinabalu kpd org yg diberi hidayah utk blanja ak hari ni..kamu mmg memahamiku..terbaek dr ladang..daaa~~

Tuesday, September 28, 2010

kesampaianotakku

kesengalan ak tuk beberapa detik ni mmg agak kreuk krikk skt..kwn2 ak mst ngah fkr sal quiz, test , assg n ape2 yg sewaktu dgnnye...monsun timur laut lak ak ngah fkr..ahahhahaha..ak ngah fkr waktu monsun timur laut yg bakal melanda msia selama 3mggu nnt..ak nk g jln2...nk g tgk wayang, nk g beli jam baru yg branded2 gitu...bkn yg fake..tp ikt kemampuan dana bank dunia jika xde berlaku sebarang krisis global..memandang monsun nnt ak xblk ke kediaman baru..hohohoo.. cian lak pn noridah n en mustapa kamal...sob22...luv yol damn much loorrr....so nk beli sumthng tuk dorg..extrasuperspecial dr ladang t ak belikn...tunggu ye mum dad...oooo cant wait for the 3weeks monsun timur laut itu...yaaaaaaa..now think sape blh bg duit tuk smua ni...fkr2..klo x monsun timur laut ak bakal jd tengkujuh je...

Sunday, August 15, 2010

suck

i need an apple rite now coz doc told me an apple a day keeps a doc away..today i feel so fatigue n energyless. My head like a tonne. Seriously this is my first time at upsi i even can wake up coz of may pain, migraine. All my assg and lab report TERBANTUT. ohhh damn. my mum call diz morning, like she has a kind of feeling, sumthng not gud towards me. she keeps ask me wat i ate yesterday and how much bottles of water i drunk. mayb coz i only ate roti wif milo diz make me more suffered. today is my TIDO SEDUNIA. All works are not done.that's all from me.tq

Thursday, August 12, 2010

distance makes the heart grow fonder





I LOVE U....
IT'S NO USE CRYING OVER SPILT MILK
SHUD I CRY BCOZ OF LOVE..
FOLLOW YOUR HEART SAY.
THE TRUE PAIN IS YOUR TRUE WORDS
.

..

...

HOW FAR WE ARE
HOPE WE WILL FIND THE HAPPY END

Monday, August 9, 2010

PMS

do i feel sad today..feel lost sumway...y suddenly a tears fall without i realized. Try to feel the empty space but couldn't. even jokes from my friends i ignore to layan the gurauan bodoh, coz i think they had over the limit. y shud i be as the 'reagent' for their reaction??AKU XSUKE.. so as a conclusion here..i under PMS phenomenon.
HOPERFULLY THEY ARE ABLE TO UNDERSTAND MY FEELING.. JGN BUAT GURAUAN YANG BLH BUAT AK RS MENYAMPAH.!!!!

Wednesday, August 4, 2010

doc..doc

skunk mmg ak nak say no to ATTENTION. kadang2 attention tu bagus tp klo too over blh jd


OR




ye la..mne la tau klo de org yg rs skt ati klo asik2 nme sweet ak je yg doc sebut..so klo de org yg nek menyampah ke ni bkn plan yg ak rancang ye. doc mmg suke nme maisarah itu, sbb nme anak dy maisarah :)

Tuesday, August 3, 2010

hari yang PALING MENTAL

awl2 pg je hari ni dh suehh bg ak. dlm schedule kat MK1..klo tgk teliti kat map upsi btl2 terletak di makmal baru..mungkin coordinate MK1 tlh b'tukar lokasi ke makmal pakar ats persetujuan duli2 yg maha mulia..fine la mst kne ikt kang xt'buat lab ana ku..SEJUJURNYE mmg ak suke perhatian. tp klo perhatian yg buatkn ak stress ak awl2 say NO. Ak n my Couple lab, dell begitu teruja tuk keluar dr lab tu jika exp ktrg btl2 dh abis..malangnye ferum aka iron(ii) terlalu minat kat ktrg sehingga doc begitu teruja tuk mulakan sesi bebel membebel..tp xpe..ak sk je..dell ak xpasti. Mmg dlm jadual lab amik ms 3jam..so jln kata kami lambat buat keje..sbb kami mmg jujur tuk 3 jam itu. nak kata ktrg yg plg lambat xjugak..de lg couple2 yg len yg masih b'asmara dlm lab, i mean here romance with lab tools...
sesungguhnya 2 gelas air batu tlah kami teguk sepanjang beberapa jam slp abis lab..tu tandanye ktrg mmg excellent dlm experiment, khusyuk n really focus.
TP de 1 tulah yg amt besar lg dahsyat slp itu tlh blaku keats kami b'due..y all these things happened today..Y TODAY????satu satu yg menimpa..lantaran drpd peristiwa itu ak yg dh lme xkeluarkn magic world ni, telah keluar dr mulut EMAS ak..ak xmenyesal pon sebut magic world tu sbb ak ni manusia yg tertekan, dikelilingi unsur negatif..so xperlu ku kesali.
but i believe, wat such a idiot day will b a brighten day tmrw..hopefully no more TULAH after this..DELL lps ni kita jgn fkr all the booooshhiittt around us coz d only important is our smiles. SMILE...SMILE..SMILE....SLIME...SLIME...SLIME<>

Monday, July 19, 2010

killer

wat can i say now only this word..'pain'..



Friday, April 23, 2010

ANAK ATAU PARTI..

dh brape lama parent xcall, so ak decide nk call la..wpon ati ak msih mrajuk tahap babun kencing bersepah bwh pokok kelapa. 0360573+++....DRING2 dh lama stil xde org angkat..mayb penghuninye g beli brg kot..
call lg ptg td,pon stil xdpt..aikk pelik bin ajaib coz nenek ak xkn stay sorg2 kot.. nk call lg tp crdt due2 hp xde serentak lak tu. slps kua mkn ptg td dgn laki2 gantang so ak mengeluarkn duit rm10 tuk topup tuk call rumah. nsb baik de org angkat.
nak ckp dgn mak jap..
mak xde..
mak g mne?
g dgr ceramah An**r..
haaah??
ko try call adam..

xcukup dgn ayah sndr yg xingat rumah skunk b'jangkit dgn maknye..bangga la ekk dgn parti tu sbb de fan yg begitu setia dgn anda..sampai ank kat sni xtau kaba berita..X_X

Friday, April 16, 2010

T_T...X_X

i dont want b like this
i want this !!!

study week is suck n fuck only..jammed. all the nerves n blood cells need extra generator. couldnt think abt life anymore. my mum doesnt call me EVEN she knew i'm not well n my friends didnt text me.. ohh ADIH....ok fine..wanna make my own world. bye mum..coz i'm no longer b ur sweet daughter coz u r too bz wif ur future son-in-law...watever.. juz bed n my honey pilow xoxo me at all time.better than nothing rite. now i'm back to study coz gardens are not made by sitting in the shade.

Tuesday, April 13, 2010

perginya seorang sahabat

Tiga penunggang nahas dalam kejadian berasingan

KUANTAN – Tiga penunggang motosikal nahas dalam kejadian kemalangan berasingan membabitkan tiga daerah iaitu Maran, Lipis dan Kuantan.

Dalam kejadian di Maran, seorang lelaki Orang Asli maut di Kilometer (KM) 161.8, Lebuh raya Pantai Timur ketika dalam perjalanan dari arah Kuantan ke Kuala Lumpur, kelmarin.

Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik negeri, Superintendan Mohamed Fauzi Abdul Rahim berkata, dalam kejadian kira-kira jam 7.55 itu, mangsa, Ali Johar Mat, 20, membawa rakannya, Rosli Kapur, 21.

“Apabila tiba di tempat kejadian, mangsa gagal mengawal motosikalnya mengakibatkan kenderaan itu terbabas ke bahagian kanan jalan sebelum melanggar besi pembahagi jalan berkenaan,” katanya kepada pemberita di pejabatnya di Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) negeri, di sini, semalam.

Katanya, mangsa dan rakannya, bekerja sendiri dan berasal dari tempat sama iaitu Perkampungan Orang Asli, Terbol, Jerantut

Mohamed Fauzi berkata, penunggang cedera parah dan meninggal di tempat kejadian, manakala Rosli dihantar ke Hospital Temerloh untuk rawatan lanjut.

Sementara itu, dalam kejadian di KM9, Jalan Benta-Jerantut, seorang penunggang maut apabila berlanggar lori bijih besi di hadapannya.

Dalam kejadian berhampiran Kampung Kemahang Lipis, seorang pekerja swasta, Abdul Rahman Ibrahim, 49, maut akibat gagal memotong kereta menyebabkan mangsa masuk ke laluan lori.

Dalam kejadian lain di KM 48, Jalan Kuantan – Kemaman, berhampiran Kampung Chendor, seorang pelajar maut selepas motosikalnya bergesel dengan sebuah kenderaan.

Katanya, mangsa, Amir Izzwan, 21, dari Batang Kali, Selangor yang menunggang dari arah Kemaman-Kuantan bergesel sebuah kenderaan sebelum terbabas dan tercampak ke atas jalan.

“Mangsa kemudian dilanggar kenderaan lain dari arah bertentangan dan meninggal di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan badan,” katanya.

Katanya, polis sedang mengenal pasti dua kenderaan terbabit dan kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.



Dlm ketiga-tiga kejadian kemalangan maut tu, ak terkelu ble salah satu melibatkn kwn semasa kecilku,AMIR IZZWAN cara kematian sggh tradis dua kali dilanggar
..seingat ak arwah seorg yg lucu dan selalu try nk tackle ak..heheh ms tyme hingusan dl.dh lme ktrg loss contact since smua bw haluan msg2. then beberapa hari lalu kwn lamaku call n gave this kind information..
'kenal amir izzwan x?
dy dh meninggal, accident.
ms ak dgr je berita tu terus ak xterckp ape2..sbb dlm hatiku cptnye arwah pergi. dl main kejar2 sama2.main galah panjang kat sekolah agama.main lawan2 tgn.amir ak mintak maaf dl selalu curi songkok ko. ak xsempat mintak maaf.sekarang arwah pergi dulu antara kami smua. Allah lbh menyayangi arwah.semoga arwah amir izzwan ditempatkn di kalangan org yg beriman. amin.

Sunday, April 11, 2010

: (

MAK, ADIK NK BALIK..
NAPE MAK XBG ADIK BLK..
XSYG ADIK LG EK..???
SYG SI PAK ALIF TU LBH..
DY ORG LUAR..
ADIK XSK ORG LUAR MSK FMLY KTA..

SBB MAK XSYG ADIK LG..


Monday, March 29, 2010

X_X

JANGAN PERMAINKAN PERASAAN SAYA..
JANGAN BODOHKAN SAYA..
JANGAN LUKAI SAYA..
JANGAN BUAT SAYA TERSENTUH..
JANGAN MERANGSANG TANGISAN SAYA..
JANGAN JADIKAN SAYA SPT ANDA TIDAK MENGENALI SAYA..

Sunday, March 21, 2010

hari YG paling BAHAGIA

malu la nk ckp...tp nk cakap gak...anak mustapa kamal dan pasangannya Noridah MENANG tmpt ke 20 marathon....uhuhuhuhu....ni membuktikan size badan tidak mempengaruhi larian..ahahahha
the first person i called was my mum..mak adik menang. menang ape?marathon la..kuat ko lari diq...tu la antara dialog btw daugther n mother.u shud b proud..uhuhu.
then 4 d first tyme in my life at khar i got medal.syabas juga pd 3org kwnku..ayu,cop n piqa sbb berjy abiskn larian wpon plan kami nk lari 1km je n then cabut g mkn kat al-bayan.
piqa ms wat stretching mmg lucu gler..cute aww dy lari.. ayu lak ehehheheheh kaki dh berdengkot2. cop je steady...blagak steady tu ak xtau la.
ktrg ngade2 nk msk marathon ni pon bkn nk menang,juz nk sticker n sijil...tp ble dh lari tu hatiku nk abiskn cpt larian,dh xlarat.mmg tired gler. kaki ak mmg nk cabut..kepala nk tertanggal. hanya ALLAH je la tau betapa nyawa ak mcm nyawa2 ikan ms tu...
dan yg plg bahagia g dpt hadiah dr MY BFF.uhuhuh wpon lmbt 1bln tp aku suke hadiah tu..uhuhuhu..sy sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..i luv u dell

sekarang aku ngah jln terkangkang sbb kakiku amat skt..uhuhu..PADAN MUKE.
sape nk tlg urut????


Sunday, March 14, 2010

haru biru


ESK de test advance cal...pengajaran buatmu maisarah..study awal skt bkn last min. tgk sekarang dh jd mcm mne...
.
.
.
.


bkn slh ibu mengandung aw...
tku xbc g.adoooiii
.
.
.

dh minum nescafe pon blh tido 2jam lg tu..hebat btl..emas buatmu
.
.
.




alamat esk ak jwb test mcm...
.
.
.
.


Friday, March 12, 2010

taken frm muslimah blog

Saya percaya bahawa apabila anda mula-mula membaca tajuknya, dan membacanya mengikut intonasi yang betul, anda tersangat tidak bersetuju. Sebelum anda mengatakan rasa tidak puas hati itu, eloklah dahulu anda bertenang dan baca dengan teliti semua fakta yang dikemukakan.
Jika ada mana-mana point yang tidak tepat, nyatakan komen anda secara terbuka.


1. Perempuan yang bergelar muslimah itu tidak guna kain yang nipis untuk membuat bajunya, sehingga terbayang kulitnya. Kerana dia tahu, bahawa pakaian seperti itu adalah pakaian yg layak dipakai oleh perempuan jalang.

2. Perempuan yang mengakui dirinya beragama islam memang tidak guna rantai kaki yang berloceng utk dililitkan pada kakinya. Rantai ini apabila dipakai walaupun tersembunyi tetap bergemerincing dan menarik perhatian orang lain, lebih-lebih lagi lelaki JAHAT. Dia tahu sekiranya dia memakainya juga dia telah melanggar larangan Allah dalam ayat 31 surah An- Nur.

3. Perempuan yang mengakui dirinya ana muslimah memang tidak guna minyak wangi yang baunya semerbak. Wangian sebegini mempunyai kuasa penyerakan bau yang amat tinggi kerana kadar kemeruwapannya tinggi. Biasanya kekuatan bau ini menunjukkan kadar kekompleksan rantai alcohol (secara kimia) yg digunakan utk membuat pewangi itu. Perempuan yang tidak memakai wangian yang kuat ini tahu bahawa inilah yang dipesan oleh nabi. Sabda junjungan bahawa wanita yang keluar rumah dgn memakai wangian, adalah seperti pelacur. Bukan tidak boleh berwangi-wangi tetapi bersederhanalah dlm pemakaian wangian tersebut.

4. Perempuan yang kuat pegangan islamnya memang tidak guna kata- kata yang keji, kerana dia tahu sesiapa sahaja yang bercakap perkara yang keji adalah mereka yang rendah akhlaknya. Lelaki atau perempuan yang bercakap menggunakan perkataan yang buruk @ jahat, adalah seperti sepohon pokok yang rosak akar tunjangnya. Dia tahu bahawa perumpamaan perkataan yang baik dan buruk dinyatakan dengan jelas dalam ayat 24-26 surah Ibrahim.

5. Perempuan muslimah tidak guna masa berborak untuk mengatakan hal-hal orang yang disekitarnya atau dengan kata lain mengumpat, memperkatakan keabaian saudaranya. Dia tahu bahawa sekiranya orang yang suka mengumpat baik lelaki atau perempuan dia seolah-olah memakan daging saudaranya sendiri.
Apakah sanggup kita memakan daging saudara sendiri?
Persoalan ini ditanyakan kepada kita dalam firmanNya ayat 12 surah al-Hujurat.

6. Perempuan yang berpakaian berdasarkan syariat islam memang tidak guna tudung tiga segi, apabila memakainya diselempangkannya sehingga nyata bentuk perbukitan pada badannya (tudung siput babi). Sememangnya ia menjadi tatapan mata lelaki yang jahat yang terkena panahan syaitan. Dia tahu apabila bertudung, dia mesti melabuhkan tudungnya sehingga menutup alur lehernya dan tidak menampakkan bentuk di bahagian dadanya. Pesan Rasul seperti yang disuruh oleh Allah tersebut dalam ayat 59 al-Ahzab. Begitu juga seorang lelaki yang bergelar suami mesti memberi peringatan untuk isteri dan anak- anaknya.

7. Perempuan yang memahami etika dalam islam memang tidak guna lenggok bahasa yang boleh menggoda seorang lelaki. Jika bercakap dengan lelaki yang bukan mahramnya, bercakaplah dengan tegas. Jangan biarkan suara lentukku untuk menarik perhatian lelaki yang sakit dalam hatinya. Sememangnya suara perempuan bukanlah aurat, jika aurat maka Allah tidak akan menjadikan perempuan boleh berkata-kata. Bertegaslah dalam percakapan, jangan gunakan suaramu untuk menarik perhatian lelaki sehingga menjadi fitnah buatmu. Bahaya suara wanita yang bercakap dengan gaya membujuk yang boleh mencairkan keegoan lelaki (yg bukan mahramnya) dicatat dalam ayat 32 surah al-Ahzab. Makna ayatnya lebih kurang begini"Maka janganlah kamu tunduk dlm berbicara sehingga berkeinginanlah orang yang ada penyakit dlm hatinya dan ucapkanlah perkataan yang baik" 'Tunduk' di sini ditafsirkan sbg berbicara dgn sikap yang boleh menimbulkan keberanian orang untuk bertindak jahat kpd mereka. "Penyakit dlm hati" adalah keinginan seorang lelaki utk melakukan perbuatan sumbang dgnnya seperti berzina. Mengapa? Lelaki sangat mudah tertarik kpd seorang wanita melalui suaranya.

8. Perempuan yang menjaga maruah islam memang tidak guna alat make-up untuk menonjolkan kejelitaannya melainkan di hadapan suaminya sahaja. Adab bersolek (tabarruj) ini amat ditekankan kepada wanita muslim (muslimah) kerana semestinya kecantikannya adalah hak ekslusif yang mesti persembahkan kepada suaminya. Jika ingin keluar bekerja, dia memakai make-up secara bersederhana sahaja sehingga tidak jelas kelihatan pada wajahnya dia bersolek. Jangan bersolek sehingga cantiknya anda sehingga kadang2 wajah anda menjadi seperti hantu. Hendak bergincu? Jika bergincu, pakailah yg tidak menyerlah warnanya. atau Mengapa tidak pakai lipstick-non-glossy atau lipbalm sahaja?

9. Perempuan islam tidak guna kain tudung yang jarang-jarang seperti jarangnya jala yang digunakan untuk memukat haiwan akuatik. Kerana apabila memakai tudung seperti ini, akan nampak juga bahagian yang sepatutnya ditutup rapi dari pandangan orang lain. Rambut adalah mahkota, tetapi jangan biarkan mahkota itu tidak 'berharga' dengan menayangkannya tanpa sebarang perlindungan. Jika mahkota berharga disimpan dengan rapi di dlam sangkar, dan ditambah pula pengwal untuk menjaga keselamatannya, maka demikian juga dengan rambut wanita. Sangkar itu adalah kain litup yang sempurna dan pengawalnya pula adalah ilmu yang diamalkan oleh anda untk memakainya dengan cara yang terbaik.

10. Jadilah perempuan islam & muslimah yang B E R G U N A


maisarah sggh jauh dan xmampu lg...HOPEFULLY my heart will open to it.Mak ayah doakn adik jd ank yg solehah kpd kedua2mu..

Tuesday, March 9, 2010

u make me cry T_T

video
THANX to my housemate sbb dr dy la ak tau cter sal adik connie ni..
She only 6 when joined this prgrmm..But her voice like an angel, juz to describe how beautiful
her voice is. wif her nice smile everyone will her..

which one suit wif u..?

make up cant b apart from girlz..they wanna look more prettier, sweet like a doll, gorgeous like me..ahahahha..so choose the suit makeup syle that u think it in wif u





kadang2 ada yg terover bermakeup..kening dgn warna coklat yg tebal.bedak tebal seinci.. mayb bg mereka itu la kecantikan..












MATA lambang keseksian girlz out there..so girlY..try these style when u wanna hangout wif ur friends or mayb hv a date wif ur bf..



BUT sometime less is better...





Sunday, March 7, 2010

KUIZ alam SEKITAR

tinggal beberapa jam dan saat lg ak,piqa,ayu dan su akn berani mati msk kuiz alam sekitar.. ntah ape soklan yg bakal diajukan. Sape name MENTERI SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR..
errrrrerrmmmmm...(nada org msk pertandingan)
tootttttt..(bunyi alat yg sape tekan dl dy jwb)
Dato' DOUGHLAS UGGAH EMBAS...
BETUL....
AHAHAHHAHAHA
kalau lah tu soklan dy mmg confirm group ak menang...ahahahhaha
tp klo soklan melalut bab general knwledge mmg hancus r tuk ak..
xpe la asal dpt msk aktiviti klj..lbh BAIK ada drpd xde lgsg..

cayok2 group NATURAL BEAUTY....

Saturday, March 6, 2010

must have




after gettin my mum permission
yeaahhhh nicole, MNG juz wait for me
i'll catch yol


Hidup perutku!



perotku berbunyi menyanyi shanananana.....
.
.
.
.
.
.
.
dh lama aku xmkn kfc, so SAYA mahu KFC.






Thursday, March 4, 2010

kawan

kawan..
tanpamu pijakan aku di dunia ini tidak disedari
kelibatku tidak diendah
sapaanku tidak berbalas
hanya kerna aku seorang tidak pandai berkata

kawan..
kehadiranmu bagai bidadari
memberi kehidupan mekar dalam diariku
gelak tawaku, tangisanku
hanya engkau yang sudi mendengarnya.

kawan

andai suatu hari nanti
aku tiada lagi di bumi Allah ini
jangan engkau melupai aku
sedekahkan la Al Fatihah buatku
sudah cukup buatku di sana.

kawan
andai aku pernah menyakitimu
andai aku pernah membuat kau menangis
andai aku pernah mengunci bibirmu
sanggupkah kau memaafkan kekhilafanku
kerna aku insan yang amat menyayangimu..

nukilan maisarah.

from the holy heart...karya maizan

Maisarah Mustapa dan Suhaida Abd Khalid
this is another piece of crap from me
sori menyambung sajak kamu dua
since x leh lupa giler apa jadi pagi tadi
try soo hard to forget still x leh gak


Seraut wajah itu
Hanyut dimamah usia
Menjadi bukti segala penat lelahnya
Mencurah ilmu tanpa mengenal masa
Namun masih setia kaki lesunya berdiri
Menabur bakti untuk ibu pertiwi

Seraut wajah itu
Lesu melihat kebodohan anak anak muda
Ke mana menghilang budi pekerti mereka
Ke mana menghilang sikap bitara mereka


Seraut wajah itu
Bosan menghadapi kepincangan pemimpin
Mengejar duniawi lebih daripada syurgawi
Mementingkan diri daripada sepatutnya
Ibarat “Kera di hutan disusukan
Anak-anak di kampus mati kelaparan”
Masa berlalu terbazir begitu sahaja

Seraut wajah itu
Bagaimanakah harus aku menghadapinya
Pabila wajah itu tidak mampu aku tatapi
Pabila perasaan bersalah menyelubungi diri
Ampunkan kami wahai guru
Andai kami mengerti perasaanmu
Andai kami berada di tempatmu
Di masa akan datang kami akan tetap bersamamu

Namun,
Seraut wajah itu masih berbakti
Masih teguh menyampaikan isi hati
Biarpun berasa amat letih dan lesu
Kerana seraut wajah itu
Mencari keredhaan ilmu

Atas segala apa yang berlaku
Anak didikmu ikhlas menjerit dari hati
Memohon ampun darimu
Agar kau halalkan segala ilmu yang diberi

no title

sue cinderella: mula2 i ingt u guru tua tuh
sue cinderella: bila dh bc bru i phm
sue cinderella: hebat la u..
mia_sakura89: ngekk
mia_sakura89: rs sedih ak msh de
sue cinderella: hu3..ak pn sedey tp xreti la nk bersajak2 nih
sue cinderella: hehehehhehee
sue cinderella: terasa doh..
mia_sakura89: wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sue cinderella: jgn la sera bersedey...jika sera bersedey...sy juga akn bersedey
mia_sakura89: cehh
sue cinderella: bersedey la sera jika mau saya bersedey
sue cinderella: ahhahahahhaa
sue cinderella: jika sera mahu bersenyum.
sue cinderella: senang je!!
mia_sakura89: blh wat sajak tu
sue cinderella: hahhahhaa
sue cinderella: smbngan...apakah caranya??
mia_sakura89: runtuhan hatimu
mia_sakura89: tatkala kamu bersedih
mia_sakura89: meruntun jiwaku
mia_sakura89: andaikau tahu
mia_sakura89: ku juga mengerti perasaan mu
mia_sakura89: jika ikutkn bicara hatiku
sue cinderella: ahhahahahhaahaa...smbgun yg mantap
mia_sakura89: akan ku bw perahu kesedihan ini
mia_sakura89: hanyut bersama gelombang lautan
sue cinderella: ak nk copy paste la
sue cinderella: msuk blog
sue cinderella: hahahahahhahahahhahahaaa
mia_sakura89: cisss
mia_sakura89: meniru karyaku

tyme2 ym sempat gak b'karya..hebat la maisarah!!!!

Bisikan Hati Seorang Guru Tua


Di menara gading ini seorang guru tua

mengharungi kepahitan terus-menerus

tetapi bagi sekian lama pengorbanannya

berdiri megah, berbaris segak ala tentera anak-anaknya
bukan apa!

ilmu di dada cukup sekadar membantu mereka

mempertahankan agama, bangsa dan negara tercinta.


Di menara gading ini seorang guru tua

menatang wajah ke awan biru

mengharapkan bantuan anak-anak dia

pengharapan yang penuh di dada

cuma seketika anak-anak guru tua terleka dan terlena

bantuan yang diharap-harapkan hanya lebur

hati yang gembira hilang seketika


Di manara gading ini seorang guru tua

meratapi rasa kepatahan hati

melihat ketempangan anak-anaknya

yang hanya suka melihat dari menghulur

hemburan sinis dilemparkan kepada mereka

walaupun halus guru tua bersuara

anak-anaknya dapat melihat hati guru tua itu

namun jauh disudut hati anak-anaknya itu

untuk membiarkan guru tua itu bersusah-susah

itu semua kerana

kekhilafan dan kejahilan anak-anaknya


Wahai guru tua,

maafkanlah kenakalan anak-anakmu

andai engkau berkecil hati

senyuman syurga akan hilang bersama

tangisan kegagalan anak-anakmu....


nukilan maisarah

Wednesday, March 3, 2010

padan muka kamu

tu la dlm agama Islam sndr de ckp b'sederhana dlm kehidupan..tp ak lupe tang tu.. disebabkan iman ni xberapa nk strong mcm CONCENTRATION HCl ak pon tido dgn penuh kelenaan wpon td de gangguan teknikal yg ak igtkn mimpi..ntah ape2 la ak ckp dlm call tu rsnye kot. besederhana yg ak mksdkn tu iaitu tido tu berpada-pada la maisrah oiii..ni x bolot 2 jam direct sekarang dh pening..padan muke ko!!!andai korg t'baca blog hampeh ni ak sekrang ak ngah mamai2 dan otakku diterbangi oleh bidadari.......................

Monday, March 1, 2010

harap dijauhi.. coz i luv u so much

emak,ibu,ummi,mummy insan yang sggp berani mati. kalau x mereka xkn sggp lahirkn kita. So marilah kita sayangi insan bergelar emak,ibu,ummi,mummy nie..hanya peringatan buat diriku yg serba kejahilan. to NORIDAH HJ DAUD
video

apabila rs benci membuak2

xtau la nape mggu ni ak cpt sgt rs nk benci kat org. xkira la sape org tu tp ble org tu dh buat bende yg ak benci gler so kebencian tu pergi dgn org tu skali.mgkn de org terasa hati ble aku bg comment sumthng like ***** kat **. ak xtujukn pd sape2.klo de yg terasa hati tu korg punye pasal la. hak ak nk luahkn pe yg de dlm hati gelora ak ni..slalu je ak b'dpn dgn org yg pandai gler bg nasihat tp diri sndr hancur mcm setan. de org pandai gler ckp itu xblh la ini xblh la tp penghujungnye dy gak yg buat..wtf..kata klo de ilmu tp xberamal dgn ilmunya tu manusia yg b'dosa bla22...mmg bg ak bgs jmp dgn sekian makhluk Tuhan ni tp diri tu kenala btl sblm bg nsht kat org jahil mcm ak ni. barula ak ikt nsht tu..ni x sama je tanduk dgn ak.jgn jg tepi kain org suda r..jg je hal ko dgn makwe kesygn ko tu..mulut ko pon mcm sial de hati nk ckp ak.cermin diri la mamat tu..

Saturday, February 27, 2010

mencari sifat redha,

kadang2 mulut nk b'kata demi sebuah kebenaran tp ats sbb2 t'tentu mulut ni t'pakse utk dikunci hanya hati menjd kotak dan air mata menjadi kunci sebuah cerita kebenaran.kenapa perlu tunjukkn rs marah dan xpuas ati mcm tu kat ak..adekah itu smua slh aku???
kenapa xde rs sikit pon dlm diri ko yg tu smua slh ko..sbb ko ak menangis dlm hati sbb ko gak lak aku menangis dlm toilet...de 1 detik aku rs menyesal mengenali sape ko..tp ak buang rs perasaan tu.hari ni ak blaja tuk terima smua tu..belajar tuk redha dgn ape yg t'jd. wpon hari ni ak djadikn bhn cerita oleh kwn2ku ak xkisah asalkn dorg happy dgn smua tu. wpon hari ni de org ckp ak mcm ..... ak xkisah asal tu dpt legakn hati die..wpon ak dimarah sbb xbg tugas dgn sempurna wpon bkn kemahuan ak tuk menjd leader..ak tetap redha dan terima smua tu ats
SATU sbb.. i lost myself.. i lost my smile, i lost everythng abt maisarah mustapa kamal..now i become sum1 that hard to put smile n make a laugh juzz bcoz u all put the blamed on me,wpon bkn slh ak.

Sunday, February 21, 2010

lets listen to dis song

sesuai tuk conditionku skunk...senget
video

Saturday, February 20, 2010

hamba fesyen

dituju tuk org2 yg admire fashion tahap gaban

LIRIK LAGU FASHION


Ohhh Ohhh
La La La
We Love Designer

I am, I'm too fabu-lous
I'm so fierce that it's so nuts
I live, to be model thin
Dress me, I'm your manne-quin


J'adore Vivienne, La Vie et Moi
Gucci, Fendi, et Prada. Valentino, Armani too.
Merde I love them Jimmy Choo


Fashion put it all on me
Don't you want to see these clothes on me
Fashion put it all on me
I am anyone you want me to be (2x)


Ohhhh Ohhhhh
La La La
We love designer


I need, some new stile-ttos
Can't walk, down the street in those
You are, who you wear it's true
A girl's just as hot as the shoes she choose


J'adore Weitzman, La Vie et Moi
Louis, Dolce Gabbana, Alexander McQueen, eh oh.
Merde I love those Minolo


Fashion put it all on me
Don't you want to see these clothes on me
Fashion put it all on me
I am anyone you want me to be (2x)


Ohhhh Ohhhhh
La La La
We Love Designer


Ohhhh Ohhhhh
La La La
We Love Designer
[Fashion Lyrics On http://www.elyricsworld.com/ ]
Fashion put it all on me
Don't you want to see these clothes on me
Fashion put it all on me
I am anyone you want me to be
Fashion put it all on me
Don't you want to see these clothes on me
Fashion put it all on me
I am anyone you want me to be

Fashion put it all on me
Don't you want to see these clothes on me
Fashion put it all on me
I am anyone you want me to be
Fashion put it all on me
Don't you want to see these clothes on me
Fashion put it all on me
I am anyone you want me to be

Ohhh Ohhhhh
La La La
We love designer

Ohhh Ohhhhh
La La La
We love designer

Thursday, February 11, 2010

hol vs assg n test

yeaahhh..cuti2..tyme yg ditunggu2 oleh warga students smua..wpon juz 1 week tp kire ok la dr duk terperap mcm ikan sardin kat klj..klo x bistro tp sg je tmpt lepak..wat a live in upsi...mak adik nk spagetty bebola,sup sayur,gapura sweet sour and ermmm muffin coklat..plizz mak make it for me.. klcc n ehehhehe JLN TAR tmpt destinasi nk g cuti ni...de rancangan msia ke 11 nk ak wat. tp ble fkr blk assg tka xsiap g, test b'deret 1 mggu aftr hol..wakakakaka..blh jd gler. oleh tu tyme management ak kne disetkn awl2 g..enjoy2 gak tp study slow n steady..ceeewaahhh mcm la blh wat tyme hol.so kta EnJoY!!!!

Thursday, January 28, 2010

i luv so much..more than others

wat can i say, i luv u so much than others..eveythng had happened its my faults..i stil wanabe ur BFF..luv u...hope u can teach me how to b a gud fren.

Wednesday, January 27, 2010

@-@

nothng to say..juz thnk +ve n smile..tips tuk awet muda no need cream anti aging..

Saturday, January 16, 2010

hell~~

nothng to say bcoz it may hurt others..i'm feel like in a hell rite now.i don care wat people will say on me.better therapy is eat icecream at sg khar wpon sorg2.

Tuesday, January 5, 2010

2 lab 1 hari mmg xmsk akal


ak nk letak gmbr ak besar2..nk puaskn ati...mummy...help me..sistem universiti ak ni mmg bgs gler kalah la u lain.ni la jadinye kalau dr dl nk suruh kami decide kelas sndr, tgk pe dh jd.. sekarang ni ak nk je sunat org yg arrangekn lab kimia ak ni...bodoh btl.. sampai 2 lab skali 1 hari. dr 8 pg smpai kul 7ptg ak xde ms nk rehat pon. ms nk solat lg la xde..korg nk tanggung dosa ak yg mmg dh confirm byk ni ke???mmg bongek lol..wpon mmg ternyata sistem u ak mmg bongek tp ak stil nk try tukar lab analisis ak ari len...mdm hope u can concern my burden.. lps ni ak blh turun 10kg tanpa minum jusmate doc romzey tu..ahahhaha

Friday, January 1, 2010

peristiwa d mlm thn baru..

welcome 2010..dh tua lak rsnyer.tp syukur la ak sempat gak celebrate 2010 ni wpon iman xpenuh d dada g..sbbkn 1st week ni class x de g, always cancel sbb lect xmsk skt ati babe kne cuci bj. watever la.so ak byk abiskn ms ak tgk cter.xckp cter sndr leh xtau malu g tanye bilik sblh de cter x..gara2 ak amat kebosanan. nsb baik minggu ni da yg teman ak mkn kat bistro n santai..thnx to them..mmg tmpt mkn ak kat situ je..cap bistro bkn xnk mkn kat khar tp selera ak kat abg buat air bistro tu..ahahahah..mlm 2010 ak,mizi n sabri dine kat bistro..as usual menu ak tomyam same wif mizi.sabri mmg mencekik duit ak g order ns grg USA lak.nmpk sgt ak xberapa iklas nk belanja dy.. ahahahhaah.ehhh iklas2.borak2 cter ngarut plus msg2 je la keje ktrg..xlau lak ayu n d geng mkn kat bistro gak,ak de ajk join skali tp dy xnk..xpe la.then ak mintak dorg teman g kedai bahtera tmpt ak beli brg2 keperluanku..nmpk ramai org kat tepi sg mcm best je...kat kedai bahtera ktrg beli snack sbb nk lepak2 kat tp sg tu la..ptt la ramai org sbb de mkn pizza free..bestt gler. 2 laki 1 pempuan cute...mmg la org pndg pelik.tp xbuat keje jht pon juz borak2 sbb dorg je sudi nk kua mlm tu.demi jg keselamatan dr ktrg duduk xberapa dekat pon t JAIP dtg ssh lak..de cter2 dr sabri mmg dy jenis sk dgr motivasi..de input jugak la mlm tu.. ak n mizi jd tukang angguk je.astagfirullah...t'sentak ktrg dgn kmpln laki yg pakai ketayap ni.. ktrg xbuat ape2 pon..nape straight tuju kat ktrg..pd hal yg kua 2 2 mlm tu ramai yg pakai tudung labuh...waaaawwaaa..ktrg mule2 dh jd len..tp ble fkr blk dorg pon de kekurangan gak xpandai menilai org..xpe la mayb ssb ak sorg je pempuan ms tu..terima je la..seadanya..jgn sbb dorg mood ktrg lari ckp r..popekkkpopekkkk sampai pukul 11 sumthng then blk2 b'gayut b'jam2.. buang ms n duit tol..loll.pastu ak cter r sal ktrg kne astagfirullah kat roomate ak..dy blh ketawa lak..sedey tol..azam thn ni ak nk lupe peristiwa mlm tu..blh ke??ahahha..ak mau jd maisarah yg sk t'senyum sentiasa n blh b'kwn dgn smua org..nk jd ank yg baik pd PN NORIDAH N MUSTAPA KAMAL..anyway to mum n dad..happy anniversary 27th.. i luv u mum dad..u all r my spirit..wat ever i do i ll consider both of u first.. i don't want loss u mum dad..jika Allah bg pilihan siapa yg mahu diambilNYA adik rela diambil dahulu..mg thn ni byk lg kemanisan tuk fmly ak..amin